tyrasmatte

Senaste inläggen

Av christine - 12 oktober 2011 09:20

Idag blir det jul på bloggen  . Nä, det blir det inte. Men några julkort blir det.

Man får ju börja i tid, för det tar ju ett tag att få gjort alla man ska  göra. Dessutom så ställer min nackvärk till det för mig så att det tar ännu längre tid att få gjort dom. Men nu har jag några iallafall att visa.Alla bilderna är klickbara.


   

Först ut ett kort i lite gammaldags stil.Det är Pions papper(förvånande va..hahah)En Hängelstämpel, som jag valde att inte färglägga. Den runda diesen kommer ifrån magnolia.


 

Tyvärr kommer jag inte ihåg varifrån denna lilla tomte stämpeln kommer ifrån. Stjärnan är Wellpapp, som jag har målat med vit akrylfärg, chalkat runt kanterna och sedan lagt på 3D snö från Arkivet.Snöflingan är från en stans jag har.Texten GodJul är från en pappersremsa från Pions papper .


 

Denna stämpeln köpte jag begagnad från SS, så den vet jag inte vart den kommer ifrån. Även här har jag använt 3D snön på luvan och strumporna. Färglagt har jag gjort med mina Akrylpennoroch sedn använt en vattenpensel.


 

Samma Hängelstämpel på detta kortet. Valde även här att inte färglägga den. Snöflingan har jag stansat ut och sedan använt Clear utee på den flera ggr.

Allt för denna gången. kram på er.  

ANNONS
Av christine - 6 oktober 2011 12:45

Hej i Höst vädret. Perfekta dagar att bara sitt inne och mysa i . Denna tiden är ju bara så bäst. Tända ljus och dricka kaffe eller te...Mmmmm. Soppor och grytor blir det mkt till middag  oxå. Bara njuter...hihi

Idag visar jag lite alster som blev gjorda för ett tag sedan, men jag har inte hunnit att blogga dom. Men här kommer dom.....


 

På tal om att njuta.....Detta kortet säger väl allt om det. Stämpeln är från Vilda Stamps, Papper från Pixie Glen Collection och fjärilarna är Nellie Snellen stansar.


 

Ett glass kort. Stansarna jag har använt till att göra "bettet" och cirklarna är från Stamping up. Pinnen är en vanlig glasspinne.


 

Här kommer två till. Områdets ungar kommer och knackar på när dom har ätit upp sin glass, så jag får pinnarna...hahahahah. Dessa korten är perfekta som inbjudningskort till barnkalas.


 

Till sist ett kort till en liten tjej. Nallarna har jag ritat på frihand.

Ja ,det var allt för idag. kram och må så gott.ANNONS
Av christine - 27 september 2011 15:09

Här kommer beskrivningen till Kortvikningen som jag visade i förra inlägget. Alltså en sån här


 


   

Det du behöver är ett två sidigt papper 30,5 x30,5 , en stans och ett valsben.


 

Börja med att välja vilken sida du vill ha utåt. Vik sedan pappret på mitten.


 

När du vikt det på mitten viker du ner ena kanten ,som skall bli framsidan.


 

 Tar din stans och stansar ut kanten..


 

Sedan vänder du på pappret..


 

Här ser du att kanten på framsidan är ff nedvikt. Nu viker du det i tre. Här behöver du inte vara så noga med att det skall vikas kant i kant...


 

När det är gjort ser det ut så här. Ni ser att jag inte varit noga med kant i kant vikning..


 

Nu kommer vi till det trixiga.....Ni skall för att det skall kunna låsas, vika in ena sidan i den andra..


 

Då skall det se ut så här när ni är färdiga...


 

Ni kommer att bli tvugna att lyfta lite på det som ni har vikt in precis, förr att kunna låsa den biten som är kvar...öööhhh, åh vad svårt att förklara  Om ni tittar på föregående bild. Där ser ni den fliken som är lös, den skall under den stansade fliken ..


 

Nu när det är klart ,så skall hörnena vikas in. Först viks dom åt ena hållet, sedan vänder ni på den och viker dom åt andra hållet..


 

När detta är gjort, så skall ni göra en "tetra" vikningen. Alltså hörnena skall tryckas inåt..


 

Så, nu är själva vikningen klar. Utan att använda vare sig lim eller sax...hihi


 

Så här blev mitt färdiga resultat.Den underbara stämpeln " Jag skulle..." kommer ifrån Roxstamps. Måtten på den färdig är 11x15 cm Nu är ni nog så förvirrade att ni måste ta er en kopp kaffe. Jag behöver iallafall det efter att försökt förklara för er...hahahah. Kram på er.

Av christine - 24 september 2011 12:15

Idag visar jag lite blandade kort. Bla julkort, dopkort och födelsedags kort.


  

Ja en dopklänning. Denna har ni säkert sett förut. Jag har gjort några sådan förut. Inget märkvärdigt igentligen. Ett vitt cs, rosor, Swirls, band och lite glitter lim.


 

Ett julkort med en annorlund vikning. Denna vikningen lärde jag mig av Puck på Vilda stamps. Ett helt Papper 30,5x 30,5 (här är det fina pion) som man viker,utan att vare sig klippa i eller limma på. Det blit två fickor. Ett på framsidan, som jag stoppade en tag i och skrev God Jul på...


 

...PÅ baksidans ficka har jag oxå satt  i en tag. På den har jag stämplat med Arkivets fina Kolarecept stämpel. Punchat ut två kvistar och tagit fejksnö på en gran.


 

Samma vikning här. Pappret är från Maja. Tagen med receptet är från Vilda stamps.


  

Till sist ett kort tillen tjej som har fyllt år. Återigen Pions underbara papper...Tror att ni börjar ana vilka pappper som jag älskar  ..hihi. Siffrorna är vanliga vita ,som jag har målat med grönt glitterlim. Bokstäverna är från köpta ark.

Allt för idag. kram på er.

Av christine - 27 augusti 2011 18:05

Idag visar jag årets första julkort och ett vintage kort.


 

Jaha, årets första julkort. Hmm... var ju inte jätte inspirerad när jag gjorde detta, men man måste ju börja nån gång. Jag har maskat en hel del på detta kortet.Använt Pop Up snow som jag sedan embossat.


   

Ett vintage kort. Pions fina papper. Den fina lilla charmen har jag fått av Pojjo i en RAK. Bilden av flickan är hämtad på en sida med massor av vintage bilder. PÅ den lilla tagen står det "times"


 

I insidan har jag återigen använt pions papper. Allt för idag. Kram.

Av christine - 24 augusti 2011 13:39

Idag visar jag en brevlåda som jag har gjort efter en mall som finns här http://rosenspysselvra.blogspot.com/2011/08/brevlada-mall.html Tack så mkt för den. finns även en mall längst ner i inlägget.


 

Väldigt rolig att göra och dessutom enkel(me lajki  )


 

Blommor och blad kommer ifrån Magnolia. På blommorna och bladen har jag använt mig av po up snow, som jag embossat. Papper är från Pion. B står för brev. Metall hörnen köpte jag på en mässa, men kommer tyvärr inte ihåg från vilken butik. 


Även spetsen är köpt hos Magnolia . Allt för idag. kram.


 

   

 


Av christine - 18 augusti 2011 10:24

Idag visar jag (för mig) en ny teknik med aluminium tejp. Detta var hur enkelt som helst och skit kul. Man kan göra hur tuffa saker som helst.


  Detta är skylten som jag har gjort med denna tekniken.


 

Jag börjar med att lägga ut sakerna som jag vill ha med. Här har jag använt bokstäver och en swirl . Du kan använda igentligen precis vad som helst under tejpen, det enda du skall tänka på är att inte använda för "platta" saker. Det syns inte igenom tejpen så bra.  Sedan lägger jag aluminium tejpen uppepå. klipper lite olika storlekar av tejpen och sätter på lite hur som helst. Det viktiga är ju att tejpen täcker allt.


 

När jag har gjort det ,så tar jag nageln eller nåt annat tex skaftet på en pensel och trycker lite lätt runt alla konturerna på sakerna jag satt dit, så att dom kommer fram. Tryck försiktigt så att tejpen inte går sönder.


 

Så här ser tejpen ut, som jag köpt på biltema.


 

Sedan för att få den där riktiga metall känslan, så tar jag Akrylfärg och smetar på.

Här har jag använt dessa två färgerna. Raw Umber och Mars Black .


Lägg på lite överallt och sedan torka av överflödet med en trasa. Så här blev resultatet. Ser ut som riktig metall, eller hur? 


 

Här har jag gjort en låda , ser ut som om den väger bly....hihihi.

Lycka till!!

Av christine - 12 augusti 2011 11:47

Har gjort ett litet memory spel.


 

Jag har använt mig av "Three bugs in a rugs" söta papper "Animal stackers" till framsidan och "Inkidos Dream-dot blue" till baksidan. För att det inte skall bli så sladdrigt har jag limmat papprena på en bit hårdare papper. 


 

Eftersom jag vann när vi provspelade det igår, så tycker jag att det blev ett väldans bra Memoryspel...hihih. Kram på er. Presentation


Mitt namn är Christine.
Jag bloggar och skapar under namnet "Tyrasmatte". Jag bor i Kungälv, . I huset finns Herr K, sonen T,dottern L Och Den 9 år gamla tiken Tyra.Sök i bloggen

Följ bloggen

Följ tyrasmatte med Blogkeen
Följ tyrasmatte med Bloglovin'

translate my blogg

Fråga mig

20 besvarade frågor

gästbok...... lämna gärna en hälsning

Räknare

Totalt antal besökare: Besökare denna månad: Besökare denna vecka: Besökare under dagen: Besökare online:

Senaste inläggen

kategorier

webshoppar

blogg candy

Länkar

Arkiv

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2013
>>>

Besöksstatistik

besökare


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se